Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑ


 

Συνήλθε την Κυριακή που μας πέρασε στο δημαρχείο Ξηρομέρου στον Αστακό, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας, σε δύο συνεδριάσεις, μία ειδική και μία τακτική, με πάρα πολλά και σημαντικά θέματα. Μέσα από αυτές τις συνεδριάσεις, βγήκαν και δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις που αφορούν το χωριό μας.

 Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη, τακτική συνεδρίαση, μεταξύ όλων των άλλων, συζητήθηκε και το τεχνικό πρόγραμμα για τη νέα χρονιά, ένα πρόγραμμα για όσους δεν γνωρίζουν, που σηματοδοτεί την εύρυθμη λειτουργία για έναν δήμο και το οποίο και ψηφίστηκε ομοφώνως. Σε αυτό λοιπόν, υπάρχει ένα κονδύλι της τάξεως των δέκα χιλιάδων ευρώ, κονδύλι που θα καλύψει τις ανάγκες για βελτίωση και συντήρηση των δρόμων και σοκακιών εντός του χωριού της Παλαιομάνινας.

 Στην δεύτερη, ειδική συνεδρίαση, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου για τη νέα χρονιά, προϋπολογισμός ο οποίος και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Μέσα λοιπόν σε αυτόν, υπάρχει ένας κωδικός με ένα πάρα πολύ σημαντικό ποσό, κωδικό για τον οποίο η αντιπολίτευση του δήμου εξέφρασε απορίες και επιφυλάξεις. Από τη νέα χρονιά, τα χωριά αυτά, λόγω της μεγάλης τους απόστασης από το κέντρο του δήμου και τον Αστακό, θα εξυπηρετούνται για κάθε τους ανάγκη, από τα τοπικά κοινοτικά γραφεία τους, χωρίς να αναγκάζονται οι δημότες για οποιαδήποτε συναλλαγή γραφειοκρατικής φύσεως να κάνουν το τόσο δύσκολο ταξίδι ως τον Αστακό. Έτσι, θα ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες εργασίες για την διασύνδεση του κοινοτικού γραφείου της Παλαιομάνινας με τα κεντρικά του δήμου, με on line σύστημα εξυπηρέτησης των κατοίκων του χωριού, κάτι δηλαδή σαν ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, εντός του δήμου. Με λίγα λόγια, λογαριασμοί, δημόσια έγγραφα και κάθε είδους συναλλαγή με τον δήμο, θα γίνονται και θα εξυπηρετούνται από το κοινοτικό γραφείο της Παλαιομάνινας, για να σταματήσει η ταλαιπωρία όλων μας.


Ευχόμαστε, η εξαγγελίες αυτές του δημάρχου, που σημειωτέον ήταν και δέσμευση στο προεκλογικό του πρόγραμμα, να υλοποιηθούν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: