Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΩΤΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Σε αυτή την ανάρτηση θα βρείτε λογοτεχνικά (μυθιστόρημα, ποίηση), ιστορικά, επιστημονικά, θεολογικά και λαογραφικά έργα συμπατριωτών μας τα οποία έχουν εκδοθεί  και παρουσιάζονται κατά αλφαβητική σειρά των συγγραφέων .

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2012 Ερωτας και Πολιτική 


Έρωτας και Πολιτική λοιπόν! Είναι ο έρωτας στη πολιτική ή  η πολιτική στον έρωτα; Η μήπως ο έρωτας για τη πολιτική; Τίποτα από τα παραπάνω αγαπητοί μου. Είναι ένα βιβλίο κύρια για τη πολιτική. Όμως ποιος ασχολείται σήμερα με τη πολιτική; Ένας μικρός αριθμός ατόμων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων το κάνουν για να βρίσουν, να κυνηγήσουν, να λοιδορήσουν.

Κατά συνέπεια ένα βιβλίο για τη πολιτική θα ήταν καταδικασμένο στην αποτυχία. Γι αυτό ακολουθώντας τη συνταγή των διαφημιστών οι οποίοι λένε ότι το αίμα και το σπέρμα πουλάει, έγραψα τέσσερις ιστορίες προδομένων ερώτων με διπλωμάτες, επιχειρηματίες,  στριπτιζέζ, κατασκόπους, δολοφονίες, μαφία αλλά και πούρα Αβάνας, πολιτικούς, μοντέλα, ηθοποιούς  αλλά και περιστρεφόμενους δερβίσηδες, Νεφερτίτες και πριμαντόνες. Το θέμα είναι ότι αυτές οι ιστορίες είναι περίπου πραγματικές γιατί τις πλέον ενδιαφέρουσες ιστορίες τις γράφει η ίδια η ζωή.

Δηλαδή επιγραμματικά ο έρωτας είναι το περιτύλιγμα για να πουλήσω τη πολιτική. 

(απόσπασμα από ομιλία του ιδίου κατά την παραουσίαση του βιβλίου του στις 30/3/2012)

ΣΥΝΤΟΜΟ  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Δημήτριος Αρβανίτης γεννήθηκε στην Παλαιομάνινα από αγρότες γονείς. το 1958. Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και για 21 χρόνια υπηρέτησε ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Αποφοίτησε από Σχολές Διοίκησης στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. ¨ηταν μέλος των νειδικών δυνάμεων στρατού, κταδρομέας και αλεξιπτωτιστής. Το 2001 αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Συνταγματάρχη. Τα χρόνια που ακολούθησαν εργάστηκε ως διευθυντικό στέεχος μεγάλων επιχειρήσεων στο χώρο των Βαλκανίων. Το 2010 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου και ένα χρόνο μετά παρατήθηκε για να γίνει ειδικός σύμβουλος του Δήμου. Το 2012 έλαβε μέρςο ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά δεν κτάφερε να εκλεγεί. Έχει πέντε κόρες μετά πάο δύο γάμους.



ΖΩΓΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

(2003) Από τη Μητρόπολη αρχαίας Ακαρνανίας μέχρι την Παλαιομάνινα, Ατραπός
Ένα ιστορικό ταξίδι που αρχίζει από την πανάρχαια - προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα και καταδεικνύει τη διαχρονική συνέχεια της παρουσίας και κατοίκησης του ελλαδικού χώρου από γηγενείς αυτόχθονες Έλληνες, ενώ παράλληλα καταμαρτυρεί την παγκοσμιότητα του ελληνικού πολιτισμού. Μια ιστορική διαδρομή εθνοτοπικής ιστορίας που περνά από ιστορικές πηγές, οι οποίες διηγούνται αυθεντικά την προϊστορία της Ακαρνανίας, του ωραίου κάστρου της Παλαιομάνινας (Μητρόπολις αρχαίας Ακαρνανίας), για να φτάσει στους Αρειμάνιους-Αρμάνους-"Καραγκούνηδες"-βλαχόφωνους Βλάχους της Ακαρνανίας με τις αρχαιοελληνικές ρίζες τους και τα πανάρχαια ήθη και έθιμα, οι οποίοι κατοικούν μεταξύ βορείου Ηπείρου και Ακαρνανίας από την εποχή του Οδυσσέα ή και προγενέστερα.
Σύντομο βιογραφικό: Ο Παναγιώτης Β. Ζώγας κατάγεται από την Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας. Αποφοίτησε από την Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου και μετά την περάτωση της στρατιωτικής θητείας μετέβη στη Γερμανία, όπου, εργαζόμενος παράλληλα, σπούδασε τη γερμανική γλώσσα (γερμανική λογοτεχνία) στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κολωνίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε - Πανεπιστήμιο Μονάχου, ενώ τελείωσε επίσης γερμανική εμπορική σχολή. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ως μεταφραστής γερμανικής γλώσσας. Εργάστηκε επίσης για ένα χρονικό διάστημα στο ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών. Είχε βάλει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής με το OI.KI.Π.AN. (Οικολογικό Κίνημα - Πολιτιστική Αναγέννηση), μετέπειτα "Οικολόγους Ελλάδος".


ΝΤΑΝΑΣ  ΠΑΥΛΟΣ

Θεολογία και Θαύματα της Νοεράς Προσευχής " Κύριε Ιησού Χριστέ, Ελεησόν με" 
Εκδότης: Π. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης:  2007

Ο Βάρβαρος που έγινε Άγιος 
Εκδότης: Π. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης: 03 2006
Αγία Παρασκευή η Λαοφιλής Αγία

Εκδότης: ΝΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης:  2006


Μεγάλα Θαύματα και Μηνύματα απο τη Ζωή των Αγίων μας τεύχ.Γ'

Εκδότης: ΝΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης:  2006


Μεγάλα Θαύματα και Μηνύματα απο τη Ζωή των Αγίων μας τέυχ.Β'

Εκδότης: ΝΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης:  2006

Μεγάλα Θαύματα και Μηνύματα απο τη Ζωή των Αγίων μας τεύχ.Α'

Εκδότης: ΝΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης:  2006
Βαδίζοντας με τον Χριστό κάθε Μέρα! (Πατερικό Ημερολόγιο)

Εκδότης: ΝΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης:  2006

Προσευχητάριον υπέρ των Κεκοιμημένων

Εκδότης: Π. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης:  2005
Αγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος (Η Πηγή της Θεολογίας)

Εκδότης: Π. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης:  2002
Συναξάρι Αγνότητος. Άγιοι που Μαρτύρησαν για την Αγνότητα
Π. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
Εκδότης: ΝΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης:  2004

Ο Άγιος Ανδρέας ο εν Καλάναις. Ο Άγιος της Ερήμου
Π. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
Εκδότης: Π. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης: 03 2001
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. Ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς (κατά κόσμον Δημήτριος) γεννήθηκε στην Παλαιομάνινα Ξηρομέρου το 1966 από αγρότες γονείς οι οποίοι απέκτησαν 4 ακόμη παιδιά. Τελείωσε  το Δημοτικό σχολείο στην Παλαιομάνινα και ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές στο 40 Λύκειο Αγρινίου. Είναι απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Πατρών και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε διάκος το 1991 και στη συνέχεια ιερέας και αρχιμανδρίτης.  Έχει πλούσιο πνευματικό έργο που περιλαμβάνει το συγγραφικό του έργο, τησυμμετοχή του  σε ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και έντονη παρουσία στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ως ιεροκήρυκας. 

 ΡΑΠΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

2011 "Αν ήξεραν", εκδόσεις Έσοπτρον

Όταν οι συνθήκες ζωής του 25χρονου ήρωα του μυθιστορήματος τον οδηγούν να εργαστεί σε Τράπεζα, ένας κόσμος γκρεμίζεται μέσα του καθώς ανακαλύπτει ότι σε αυτό τον χώρο δεν θα μπορέσει να παραμείνει ο αληθινός του εαυτός.
H δουλειά του θα είναι να εκμεταλλεύεται τον άνθρωπο. Πώς παίρνει κανείς την απόφαση να φύγει; Πώς μπορεί να δραπετεύσει κάποιος από το σύστημα μέσα στο οποίο έχει εγκλωβιστεί; Όλα αλλάζουν στη ζωή του όταν γνωρίζει μια συνάδελφό του, την Aθηνά, η οποία θα τον οδηγήσει σε έναν άλλο τρόπο σκέψης, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη ζωή του.
"Tο ανά χείρας έργο είναι απαύγασμα ψυχής και αλήθειας.
Όπως ο αιθέρας είναι αιώνιος και εκτός χωροχρόνου, έτσι και η ψυχή του φίλου μου Θανάση Pάπτη,
αφ' ης στιγμής ενεμφανίσθη ενσαρκωμένη, δεν θέλησε να προσγειωθεί στην αρνητικότητα της γήινης σφαίρας.
Tελικά, η δύναμη της αλήθειας και της αγάπης που τον διακρίνει κατόρθωσε να τον ελευθερώσει. Tον συγχαίρω ολόψυχα." Γεώργιος Σ. Παππάς Συνταξιούχος τραπεζικός

Σύντομο βιογραφικό: O Θανάσης Pάπτης γεννήθηκε στην Παλαιομάνινα Mεσολογγίου. Σε ηλικία 12 ετών εγκαταστάθηκε στην Aθήνα, τελείωσε το Nυχτερινό Γυμνάσιο και εργάστηκε για 30 χρόνια σε τράπεζα, όπου και διαδραματίζεται το σενάριο του πρώτου του μυθιστορήματος με τίτλο "Aν Ήξεραν...". Περιγράφοντας τα προσωπικά του βιώματα, ο συγγραφέας στοχεύει να βοηθήσει τον σύγχρονο άνθρωπο να αντιληφθεί την αλήθεια πίσω από την "αλήθεια" που του έχουν επιβάλει οι σύγχρονες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ζωής. 


ΣΤΕΡΓΙΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2011 "Οι Άχρηστοι. Πως κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία και λεηλάτησαν τα ελληνικά νοικοκυριά" ebook, Παραγωγή ΛεονΜεδιαMEPE, Χαλάνδρι.

2007  "Λεξικό. 4500 μυκηναϊκές , ομηρικές , βυζαντινές και νεοελληνικές ρίζες στο βλάχικο λόγο". Εκδόσεις Δ. Παπαδήμα, Αθήνα  

2005 "Το Μεγάλο δράμα της Ελλάδας, 1981-2005" Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 

"Η Μεγάλη Φούθσκα του εκσυγχρονισμού του Κ Σημίτη" Εκδόσεις Ππαζήση, αθήνα 2004.

2001 "Η Μεγάλη Φούσκα της Ελληνικής Οικονομίας. 1981-2001" Εκδ Παπαζήση, Αθήνα 

2001 "Αυτή είναι η Ελλάδα" (τα 8 μεγαλύτερα οικονομικά εγκλήμτα στην οικονομία μετά την μταπολίτευση) Εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα", Αθήνα 2001.

2001 "Τα βλάχικα έθιμα της Παλαιομάνινας με αρχαιολελληνικές ρίζες". Εκδόσεις Δ Παπαδήμα, Αθήνα 

2000"Της Σοφοκλέους το Κάγκελο"  Εκδ Παπαζήση, Αθήνα 2000

1996. Η Παλαιομάνινα από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα" έκδοση του ιδίου , Αθήνα 

1994 " Είκοσι  Χαμένα Χρόνια"(Το χρονικό της λεηλασίας της ελληνικής οικονομίας κατά την περίοδο 1972-1992, Εκδ  Παπαζήση, Αθήνα 1994,

1992 "ΤΑ  ΒΡΑΧΙΑ" 'ενας ύμνος στον άνθρωπο, τις αιώνιες αξίες και τους θεσμούς. 
 Το μυθιστόρημα γράφτηκε  το 1970, το οποίο επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Φιλλιπότη.

1971 "Σελίδες από το Ξεσηκωμό του ΄21 στην Ακαρνανία"Αθήνα 



Σύντομο βιογραφικό: Ο Δημήτρης Στεργίου γεννήθηκε στην Παλαιομάνινα από αγρότες γονείς. Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο Παλιομάνινας και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Παλαμαϊκής Σχολής Μεσολογγίου το 1961. Συνέχισε τις πανεπιστημιακές του σπουδές (πολιτικές, οικονομικές και στη συνέχεια φιλοσοφικές) σπουδές στην Αθήνα. Από το 1966 έως το 1970 ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Τραπεζική και Οικονομοτεχνική Επιθεώρηση" και μελετητής -αναλυτής στο ομώνυμο "Οικονομοτεχνικό Κέντρο" που κατήρτιζε μελέτεες χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Το 1971 προσλήφθηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ως συντάκτης του "Οικονομικού Ταχυδρόμου", ενώ παράλληλα έγραφε κοινωνικοοικονομικές έρευνες στις εφημερίδες "Το Βήμα" και "Τα Νέα". Το 1978 έγινε αρχισυντάκτης και στη συνέχει διευθυντής σύνταξης του "Οικονομικού Ταχυδρόμου. Σήμερα είναι συνταξιούχος.   Είναι παντρεμένος με τη Νότα και έχει τέσσερα παιδιά, τον Λεωνίδα, τον Νίκο, την Ελένη και την Άρτεμη Ελευθερία   


Δεν υπάρχουν σχόλια: